Gå till innehåll

Frågor & svar

Här hittar du allmänna frågor och svar om e-legitimation. Får du inte svar på din fråga nedan kan du läsa mer på www.e-legitimation.se.
 
 

Här hittar du allmänna frågor och svar om e-tjänster och e-legitimation. Får du inte svar på din fråga nedan kan du läsa mer på www.e-legitimation.selänk till annan webbplats. Du är också välkommen att kontakta oss!

Vad är en e-tjänst?

E-tjänster är sådana aktiviteter på webbplatsen som kräver en särskild säkerhetslösning. Med säkerhetslösningen legitimerar du dig och kan också skriva under en handling och lämna den i form av ett elektroniskt dokument.

Vad är e-legitimation?

En e-legitimation är en elektronisk motsvarighet till en vanlig legitimation och med hjälp av E-legitimationen kan du identifiera dig och för att skriva under elektroniskt. Ta reda på mer på sidan "Om e-legitimation".

Hur skaffar jag e-legitimation?

www.e-legitimation.selänk till annan webbplats finns utförlig information om hur du skaffar e-legitimation.

Spärra e-legitimation

Om du förlorat din e-legitimation eller misstänker att den på något sätt missbrukas ska du omedelbart spärra den. Det gör du hos utfärdaren.

Jag har glömt lösenordet till min e-legitimation, vad ska jag göra?

Du måste hämta ut en ny e-legitimation hos din bank. Det är bara du som vet vad du har för lösenord och ingen annan kan ändra lösenordet eller nollställa det.