Gå till innehåll

Elev med behov av specialkost i förskola och skola

Alla Vara kommuns elever på förskola och skola ska få näringsriktig och säker mat, detta gäller även de elever som har behov av specialkost på grund av födoämnesöverkänslighet, allergi eller att man av religiösa eller etiska skäl har behov av annan kost.

Blanketten är till för de som har behov av specialkost. Den fylls i med av målsman för elev som är under 18 år eller elev som fyllt 18 år. Underskrift görs med hjälp av e-legitimation. Saknar du denna tjänst går det bra att skriva ut blanketten (länk till blanketten) och lämna den till berörd skolsköterska på skolan eller till berörd rektor eller kökspersonal på förskolan.

Behöver eleven i fortsättningen ingen specialkost eller får ett förändrat behov av specialkost anmäls förändringen via denna blankett.

Vår hantering av specialkost

All specialkost tillagas på Lagmansgymnasiet där kostenheten har två dietkockar. Detta för att säkerställa att alla elever får näringsriktig och säker kost utifrån sina egna behov. De ansvarar även för det vegetariska lunchalternativet.

På förskolor och skolor används inte nötter, jordnötter, mandel eller sesam i någon mat, men information vid överkänslighet behövs ändå då det förekommer tillfällen då kostenheten inte tillhandahåller livsmedel t.ex. vid fika, egen utflykt o.s.v.

Kontaktuppgifter

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att ta kontakt med respektive skolkök/förskolekök, dietköket och/eller kostchef Ann-Kristin Torstensson.

Dietköket (fråga efter Catrine Hernlind): 0512-313 80
Kostchef Ann-Kristin Torstensson: 0512-313 21
Skolkök/förskolekök (nås via kommunens växel): 0512-310 00

Relevanta länkar:

Mer om nötter och fröerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från Livsmedelsverket.
Livsmedelsverkets Bra mat i skolan-länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster förutsättningar för säkra skolmåltidermåltiderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du inte loggat in? Det gör du i nästa steg

<< Tillbaka