Gå till innehåll

E-faktura och/eller anmälan till autogiro


Om du inte längre vill ha pappersfaktura eller skriva in långa OCR-nummer vid betalning så kan du anmäla dig till e-faktura och/eller autogiro.

Elektronisk faktura är ett enkelt sätt att betala fakturor via din Internetbank. Fakturan skickas elektroniskt från Vara kommun till din Internetbank och den ser ut precis som en pappersfaktura. Allt är ifyllt och klart, det enda du behöver göra är att kontrollera fakturan och godkänna fakturabetalningen. Ännu enklare blir det om man kombinerar e-faktura med autogiro. Du kontrollerar autogirofakturan som vanligt på din Internetbank men betalningen sker automatiskt utan att man behöver godkänna betalningen. Har du inte autogiro idag – välj "Gå vidare" nedan för att fylla i ansökan. Det går även att skriva ut autogiroanmälanlänk till annan webbplats (pdf, 92.7 kB) och skicka in den eller kontakta oss enligt nedan.

Fakturamottagare och fakturabetalare kan vara olika personer. Ange då även namn och personnummer på den person som står som fakturamottagare på din Internetbanks anmälningssida.

Fördelar med elektronisk faktura

  • Det är enkelt, säkert och miljövänligt.
  • Du får en god överblick över månadens betalningar.
  • Betalning kan ske var du än är i världen - allt du behöver är en internetuppkopplad dator.

Så här enkelt är det

1.     När en ny elektronisk faktura anländer ser du när du loggar in på din Internetbank.

2.     När du klickar på den elektroniska fakturan kommer den upp på skärmen. På fakturan ser du kommunens namn, fakturatext, beloppet som ska betalas, förfallodag mm.

3.     Kontrollera uppgifterna och godkänn fakturan. Fakturan betalas då automatiskt på förfallodagen via Internetbanken.

Anmälan e-faktura

1.     Logga in på Internetbanken.

2.     Du klickar dig fram till ”Anmälan e-faktura / Anmälan elektronisk faktura”.

3.     Sök efter Vara kommun och anmäl e-faktura.

4.     Klart!

Tänk på att om du byter bank måste du själv anmäla dig hos din nya bank för tjänsten e-faktura.

De elektroniska fakturorna är försedda med ett skydd så att inga uppgifter i fakturan kan förändras eller läsas av någon annan än fakturamottagaren.

Har du frågor vänligen kontakta:

Barnomsorg, telefonnummer 0512-31254

Hyror, Vård och omsorg, telefonnummer 0512-31324

Vatten och avlopp, telefonnummer 0512-31130

Har du inte loggat in? Det gör du i nästa steg

<< Tillbaka