Intresseanmälan: Ledsagare, kontaktperson eller kontaktfamilj

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Uppgiften är att vara en vän, ett socialt stöd och hjälpa till att bryta den enskildes isolering och visa vad man kan göra på fritiden.

Ledsagare
En del människor kan ha svårt på grund av funktionsnedsättning att ensamma gå iväg till bion, gå till vänner, gå till affären eller till andra fritidsaktiviteter. 
Då kan man ansöka om en ledsagare som med dit man ska och kanske visar vägen eller bara är ett stöd.
Ledsagarhjälpen beviljas enligt individens behov. Insatsen är biståndsbedömd.

Kontaktperson
Personer med funktionsnedsättning kan ha det svårt är det gäller socialt kontaktnät eller att komma iväg på olika aktiviteter. Som kontaktperson och medmänniska kan du vara ett viktigt stöd. Du kan exempelvis delta vid olika fritidsaktiviteter, följa med på en fika, gå på bio, träna eller ta en promenad med den du är kontaktperson för. Vanligen träffas ni ett par timmar, någon gång per vecka.

Kontaktfamilj
Som kontaktfamilj tar du och din familj emot ett barn i ert hem en helg eller en vardag, en eller ett par gånger i månaden. Ofta är det barn till föräldrar som behöver avlastning. När barnet kommer på besök gör ni vanliga saker tillsammans. Spännande utflykter är inte det viktigaste, utan huvudsaken är att du och din familj tar er tid med barnet.
 

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa