Anmälan om specialkost - anpassad av etiska eller religiösa skäl

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

I denna e-tjänst anmäls val av fläskfria eller vegetariska behov av måltid i förskola och skola.

Anmälan skickas in en gång per år, innan höstterminens start samt när förändring sker. Det är viktigt att vårdnadshavaren meddelar köket om eleven är frånvarande från skolan. 

Anpassad kost erbjuds utifrån religiösa eller etiska skäl. Etiska skäl omfattar endast vegetarisk/vegansk mat. Vid vegansk mat är det vårdnadshavaren/ myndig elev och inte skolan som ansvarar för att komplettera maten med kosttillskott för att säkerställa ett tillräckligt näringsintag.

Elever med selektivt ätande hänvisas till sin klasslärare för bedömning av behovet via elevhälsoteamet. Ansökan görs ej via denna e-tjänst. Önskekost serveras ej.

Hitta och ändra i redan befintligt ärende 

Har du redan anmält specialkost ser du detta ärende under under Mina sidor. 
För att göra en ändring i pågående ärende eller för att avsluta specialkosten klickar du på Till ärende och därefter Ändra inskickade uppgifter. Du gör de ändringar som du ska göra i ditt ärende och klickar därefter på Skicka in.

Ansökan om specialkost av allergiska eller medicinska skäl

Ansökan om specialkost av allergiska eller medicinska skäl gör du via e-tjänsten för detta.

Kontaktcenter Vara kommun

Telefon: 0512-310 00
E-post: specialkost@vara.se

Personuppgifter behandlas enligt gällande dataskyddslagstiftning. Personuppgiftsansvarig är tekniska nämnden. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter och kontaktuppgifter: www.vara.se/personuppgifter

 

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa